FUZIJA - kulinarični večer

Marko Pavčnik & Bine Volčič

Zmešana kuharja, zmešana kuhinja. Rezultat ... rock'n'roll na krožniku. In posledica te fuzije ... eksplozija reakcij v ustih.

Doživite kulinarični izlet k sestavinam, ki jih na krožnikih niste vajeni. Spoznajte prave formule in zmešnjavo pravih razmerij dveh kuharskih "znanstvenikov" na Gradu Tabor Laško.

Vabljeni, da si rezervirate svojo mizo v restavraciji Pavus na dvorišču Gradu Tabor Laško v petek, 28. 6. 2013 ob 19. uri, in doživite zlitje dveh neverjetnih chefov v enem večeru. 

Cena menija s šestimi krožniki in vini: 55,00 €

Rezervacije so obvezne na 051 614 664 ali 03  62 00 723.

Več o večeru:

V goste prihaja Bine Volčič, predan mojster kuhinje, ki vodi restavracijo Promenada na Bledu. Skupaj z Markom Pavčnikom bosta raziskovala fuzijo sestavin različnih svetovnih kulinarik.

FUZIJA se sliši zelo znanstveno, matematično, fizikalno ... Pa je v bistvu zelo enostavno. Gre za zlitje različnih kulinarik. Je ultimativna svoboda kuharskega mojstra. Ko ga veže samo eno pravilo, samo ena obveza. Jedi oz. živila morajo tvoriti harmonijo - celoto na krožniku. Posledica fuzije je reakcija v ustih, eksplozija okusov, kulinarični izlet k sestavinam, ki jih nismo vajeni. Kuharski znanstvenik mora najti samo pravo formulo, prava razmerja, da se to dejansko zgodi.

Tokratni kulinarični večer je logično nadaljevanje prejšnjih. Po tem, ko smo gostili Igorja Jagodica in Uroša Štefelina, sedaj v goste prihaja Bine Volčič - zadnji od kuharske trojice. "3 chefi" je zanimiv kulinarični projekt treh prijateljev, ki so pred nekaj leti vsi delali na Bledu. Lahko bi rekli, da so si bili konkurenca, vendar pa so vse to presegli. Povezali so se in dvignili Bled na kulinarični zemljevid Slovenije. Vsi so izvedeli, da se na Bledu dobro je. Zgodbe chefov se po svoje razvijajo. Na Bledu ostaja le Bine. Projekt 3 chefi pa živi naprej. Z Binetovim gostovanjem tako zaokorožujemo neko celoto tudi na našem gradu.

Verjamemo, da Bineta Volčiča ni potrebno posebej predstavljati, saj je po uspešnem televizijskem showu "Gostilna išče šefa" ime, ki ga prepoznajo v skoraj vsakem gospodinjstvu. Binetov kulinarični podpis je ravno fuzija. Delno ostaja zvest svojemu poreklu, torej slovenski kuhinji in sestavinam, delno pa pusti, da ga navdušenje nad sestavinami tujih kulinarik popelje v nove kombinacije na krožniku. Marko ga ni povabil v goste le zato, ker je eden od treh, temveč zato, ker sta se spoznala že pred njegovo televizijsko slavo in ker je njegovo navdušenje nad kuhanjem nalezljivo, želje po "nekaj več" pa zares goreče. Vedno je za stvar, vedno je za akcijo.

Na kulinaričnem večeru FUZIJA, bomo priča združevanju različnih sestavin, ki so morda neobičajne na naših jedilnikih. Kako se bodo krožniki tako različnih chefov zlili v en čudovit večer? Na eni strani Bine, chef, šolan na slavni kuharski akademiji Cordon Blue, ki nosi vzore tujine s seboj, ki pozna vsa pravila in vse tehnike. Na drugi strani Marko, chef, ki je bolj ali manj samouk, ki se discipline ni naučil v šoli in ne skozi delo v tujini, ampak predvsem skozi dolgoletne izkušnje, preko chefov, ki jih je srečeval na svoji poti, z neumornim brskanjem po kuharskih knjigah in na internetu.

Tako različna pa vendar tako podobna. Druži ju enaka letnica rojstva, neverjetna strast do kuhanja in goreča želja po tistem izmuzljivem "nekaj več". Zato smo prepričani, da nas čaka zanimiv večer. Pridružite se nam.

Vabljeni, da si rezervirate svojo mizo v restavraciji Pavus na dvorišču Gradu Tabor Laško v petek, 28. 6. 2013 ob 19. uri in doživite zlitje dveh neverjetnih chefov v enem večeru. 

Cena menija s šestimi krožniki in vini: 55,00 €

Rezervacije so obvezne na 051 614 664 ali 03  62 00 723.

 

O vinarju Borutu Blažiču

Za vinsko spremljavo kulinaričnega večera bo poskrbela hiša vina Blažič. Kmetija družine leži na slovensko italijanski meji v Goriških Brdih točneje v kraju Plešivo.

Na prvem mestu je do narave prijazno pridelovanje grozdja in vina. Ponosni so na avtohtoni sorti rebulo in sauvignonasse, ki so jih prvič ustekleničili leta 1993.

Gašper Čarman je na svojem vinskem potralu e-vino Boruta Blažiča opisal tako:

"Borut je zelo načelen in vztrajen. Večkrat si izbere trnovo kot lažjo pot. Vse za ceno pravih in poštenih vin. Na degustacijah in predstavitvah je miren, besedo raje predaja vinom. Ta govorijo besede s težo, ki še dolgo odmevajo. Večina vin je narejenih na dolgi rok, hodijo po daljši poti hriba, a ko stopijo na vrh, se jih vidi daleč."

http://www.evino.si/sl/68-blazic

 

Svojo hišo pa Borut Blažič opiše tako:

Blažičevi se nahajamo v samem srcu Goriških brd, v Medani, natančneje na mikrolikaciji Plešivo, ki je locirana takorekoč na slovensko italijanski meji. Le ta deli tudi 7 hektarov izjemnih leg naših vinogradov, katerih starost sega vse tja do 45 let, in kateri ob godnih klimatskih pogojih letno porodijo za dobrih 20 tisoč steklenic vina. Na naši kmetiji, kjer smo prvič stekleničili leta 1993, sledimo ideji naravi prijazno tako pri pridelavi grozdja kakor tudi vina; to v praksi pomeni, da največje in najpomembnejše delo opravimo v vinogradu, kjer se rodi tudi večina kvalitete, katere z vestnim kletarjenjem nato donegujemo v kleti. Glavna značilnost naših vin, ki v bistvu 'samo' nadaljujejo zgodbo iz vinograda in med katerimi smo še prav posebno ponosni na tradicionalni briški sorti: rebulo in sauvignonasse, so zaradi naravi prijaznega načina pridelave grozdja in predelave le tega, izjemno karakterna, sortno značilna in nezamenljivo naša - Blažičeva.

 

Povezave:

http://www.sava-hotels-resorts.com/sl/bled/kulinarika/gourmet-restavracija-promenada/

https://www.facebook.com/Gourmet.Promenada

 



Naša spletna stran uporablja piškotke, ki se naložijo na vaš računalnik. Ali se za boljše delovanje strani strinjate z njihovo uporabo?

Več o uporabi piškotkov

Uporaba piškotkov na naši spletni strani

Pravna podlaga

Podlaga za obvestilo je spremenjeni Zakon o elektronskih komunikacijah (Uradni list št. 109/2012; v nadaljevanju ZEKom-1), ki je začel veljati v začetku leta 2013. Prinesel je nova pravila glede uporabe piškotkov in podobnih tehnologij za shranjevanje informacij ali dostop do informacij, shranjenih na računalniku ali mobilni napravi uporabnika.

Kaj so piškotki?

Piškotki so majhne datoteke, pomembne za delovanje spletnih strani, največkrat z namenom, da je uporabnikova izkušnja boljša.

Piškotek običajno vsebuje zaporedje črk in številk, ki se naloži na uporabnikov računalnik, ko ta obišče določeno spletno stran. Ob vsakem ponovnem obisku bo spletna stran pridobila podatek o naloženem piškotku in uporabnika prepoznala.

Poleg funkcije izboljšanja uporabniške izkušnje je njihov namen različen. Piškotki se lahko uporabljajo tudi za analizo vedenja ali prepoznavanje uporabnikov. Zato ločimo različne vrste piškotkov.

Vrste piškotkov, ki jih uporabljamo na tej spletni strani

Piškotki, ki jih uporabljamo na tej strani sledijo smernicam:

1. Nujno potrebni piškotki

Tovrstni piškotki omogočajo uporabo nujno potrebnih komponent za pravilno delovanje spletne strani. Brez teh piškotov servisi, ki jih želite uporabljati na tej spletni strani, ne bi delovali pravilno (npr. prijava, nakupni proces, ...).

2. Izkustveni piškotki

Tovrstni piškotki zbirajo podatke, kako se uporabniki vedejo na spletni strani z namenom izboljšanja izkustvene komponente spletne strani (npr. katere dele spletne strani obiskujejo najpogosteje). Ti piškotki ne zbirajo informacij, preko katerih bi lahko identificirali uporabnika.

3. Funkcionalni piškotki

Tovrstni piškotki omogočajo spletni strani, da si zapomni nekatere vaše nastavitve in izbire (npr. uporabniško ime, jezik, regijo) in zagotavlja napredne, personalizirane funkcije. Tovrstni piškotki lahko omogočajo sledenje vašim akcijam na spletni strani.

4. Oglasni ali ciljani piškotki

Tovrstne piškotke najpogosteje uporabljajo oglaševalska in družabna omrežja (tretje strani) z namenom, da vam prikažejo bolj ciljane oglase, omejujejo ponavljanje oglasov ali merijo učinkovitost oglaševalskih akcij. Tovrstni piškotki lahko omogočajo sledenje vašim akcijam na spletu.

Nadzor piškotkov

Za uporabo piškotkov se odločate sami. Piškotke lahko vedno odstranite in s tem odstranite vašo prepoznavnost na spletu. Prav tako večino brskalnikov lahko nastavite tako, da piškotkov ne shranjujejo.

Za informacije o možnostih posameznih brskalnikov predlagamo, da si ogledate nastavitve.

Upravljalec piškotkov

Restavracija Pavus