Jedi iz pregrete smetane

Kot vedno se trudimo, da pri kuhanju uporabljamo tradicinalne sestavine in jih s svežim pogledom posodobimo oz. na novo uporabimo. Pregreta smetana je malo znana, vendar zelo značilna sestavina jedi za naše kraje.

KAJ JE PREGRETA SMETANA?

Pregreta smetana se pridobi s postopkom počasnega pečenja polnomastnega mleka. Ko se smetana na vrhu mleka rahlo zapeče v pečici domačega štedilnika, jo gospodinja postrga in shrani ter čaka, da porjavi nova plast znova in znova.

Pregreta smetana se večinoma uporablja kot nadev za potice in štruklje.

Vas zanima kaj je iz te tradicinalne sestavine pripravil chef Marko Pavčnik?

ŠTRUKLJI IZ PREGRETE SMETANE IN DIVJAČINSKI RAGU S SVEŽO HRUŠKO

Dobro poznani štruklji z uporabo pregrete smetane dobijo nove arome, nadgradi pa jih tradicionalni divjačinski ragu s pridihom sodobnosti in izvirnosti. V skladu z vodilom restavracije Pavus – Lokalno. Sezonsko. Kreativno.

 

RAVIOLI S PREGRETO SMETANO IN JURČKOV SLADOLED S SOLNIM CVETOM

Ustvarjanje nove tradicije z uporabo popolnoma lokalnih sestavin v sozvočju s sodobnimi kulinaričnimi tehnikami. Igrivo. Domiselno. Drzno.

Slike lahko vidite na desni strani, jedi pa so v naši stalni ponudbi.. pridite in poizkusite.



Naša spletna stran uporablja piškotke, ki se naložijo na vaš računalnik. Ali se za boljše delovanje strani strinjate z njihovo uporabo?

Več o uporabi piškotkov

Uporaba piškotkov na naši spletni strani

Pravna podlaga

Podlaga za obvestilo je spremenjeni Zakon o elektronskih komunikacijah (Uradni list št. 109/2012; v nadaljevanju ZEKom-1), ki je začel veljati v začetku leta 2013. Prinesel je nova pravila glede uporabe piškotkov in podobnih tehnologij za shranjevanje informacij ali dostop do informacij, shranjenih na računalniku ali mobilni napravi uporabnika.

Kaj so piškotki?

Piškotki so majhne datoteke, pomembne za delovanje spletnih strani, največkrat z namenom, da je uporabnikova izkušnja boljša.

Piškotek običajno vsebuje zaporedje črk in številk, ki se naloži na uporabnikov računalnik, ko ta obišče določeno spletno stran. Ob vsakem ponovnem obisku bo spletna stran pridobila podatek o naloženem piškotku in uporabnika prepoznala.

Poleg funkcije izboljšanja uporabniške izkušnje je njihov namen različen. Piškotki se lahko uporabljajo tudi za analizo vedenja ali prepoznavanje uporabnikov. Zato ločimo različne vrste piškotkov.

Vrste piškotkov, ki jih uporabljamo na tej spletni strani

Piškotki, ki jih uporabljamo na tej strani sledijo smernicam:

1. Nujno potrebni piškotki

Tovrstni piškotki omogočajo uporabo nujno potrebnih komponent za pravilno delovanje spletne strani. Brez teh piškotov servisi, ki jih želite uporabljati na tej spletni strani, ne bi delovali pravilno (npr. prijava, nakupni proces, ...).

2. Izkustveni piškotki

Tovrstni piškotki zbirajo podatke, kako se uporabniki vedejo na spletni strani z namenom izboljšanja izkustvene komponente spletne strani (npr. katere dele spletne strani obiskujejo najpogosteje). Ti piškotki ne zbirajo informacij, preko katerih bi lahko identificirali uporabnika.

3. Funkcionalni piškotki

Tovrstni piškotki omogočajo spletni strani, da si zapomni nekatere vaše nastavitve in izbire (npr. uporabniško ime, jezik, regijo) in zagotavlja napredne, personalizirane funkcije. Tovrstni piškotki lahko omogočajo sledenje vašim akcijam na spletni strani.

4. Oglasni ali ciljani piškotki

Tovrstne piškotke najpogosteje uporabljajo oglaševalska in družabna omrežja (tretje strani) z namenom, da vam prikažejo bolj ciljane oglase, omejujejo ponavljanje oglasov ali merijo učinkovitost oglaševalskih akcij. Tovrstni piškotki lahko omogočajo sledenje vašim akcijam na spletu.

Nadzor piškotkov

Za uporabo piškotkov se odločate sami. Piškotke lahko vedno odstranite in s tem odstranite vašo prepoznavnost na spletu. Prav tako večino brskalnikov lahko nastavite tako, da piškotkov ne shranjujejo.

Za informacije o možnostih posameznih brskalnikov predlagamo, da si ogledate nastavitve.

Upravljalec piškotkov

Restavracija Pavus