JRE KULINARIČNI VEČER

Marko Pavčnik in Uroš Fakuč sta združila moči in ustvarila kulinarični večer.

Drug drugemu bosta gosta in tako preživela en večer v restavraciji Pavus in en večer v restavraciji Dam, Nova gorica. Marko in Uroš sta skupaj ustvarila 6 krožnikov za nepozabno večerjo.

 

JRE KULINARIČNI VEČER - Restavracija Pavus

Četrtek 23.4.2015 ob 19.00

Rezervacije sprejemamo na 03 62 00 723

Cena večerje s 7 hodi je 50,00€

Za vinsko spremljavo bo poskrbelo Vinarstvo Erzetič.


KDO JE UROŠ FAKUČ?

Čeprav sta se z Markom na videz poznala že dolgo pred televizijsko oddajo POP TV Skriti Šef, pa so se tesnejše vezi med njim ustvarile prav s sodelovanjem pri tej oddaji.

 

Takole so ga opisali v Dnevniku:

Vir: https://www.dnevnik.si/1042704028/kulinarika/kulinaricne/za-gurmane-ki-ljubijo-pristne-okuse

Nad pristnimi okusi morja se je navdušil pred 15 leti, ko je po končani turistični fakulteti v Portorožu zavil na kuharsko izpopolnjevanje v eno od beneških restavracij. Največ veščin in skrivnih detajlov pa si je pridobil v Franciacorti, mestecem med Brescio in Bergamom, streljaj stran od Izejskega jezera (Lago d'Iseo), kjer stoji slovito posestvo Albereta, ki mu še danes poveljuje še bolj sloviti Gualtiero Marchesi. »To je bila res nepozabna izkušnja. Marchesi je bil prvi kuhar v Italiji, ki je pridobil tri michelinove zvezdice. Že ko sem bil pri njem, je bil star gospod, danes pa je sploh star. A kljub temu je lani odprl svojo akademijo v Milanu,« navdušenja nad učiteljem ne skriva naš sogovornik.

Čeprav je rdeča nit restavracije, ki bo decembra proslavila deset let, prav surova riba, Fakuč priznava, da se v zadnjih letih trendi zopet obračajo. »Spet postaja moderna kuhana hrana, zato je ne moremo ignorirati. Včasih sem imel na degustacijskem meniju tudi po deset krožnikov surove ribe, danes te krožnike združim na dveh ali treh. Za prave gurmane pa jih z veseljem pripravim toliko, kolikor jim srce poželi,« se nasmeje kuharski mojster, tudi član mednarodnega združenja Jeunes Restaurateurs d’Europe (JRE).

 

IN KAJ STA ZAKUHALA UROŠ IN MARKO?

Pozdrav iz kuhinje
¤¤¤
Divji hmelj, bob, beluši, račja prsa, pana cota divjih zelišč, drobtine
Marko Pavčnik
¤¤¤
Krompir polnjen s tartufovo kremo, jajcem in tartufom
Uroš Fakuč
¤¤¤
Riž z divjimi šparglji in kozicami
Uroš Fakuč
¤¤¤
Volovski rib eye, vodna kreša, pregreta smetana, sveža kreša, polži
Marko Pavčnik
¤¤¤
Tuna pečena v sipini skorjici z limoninim pirejem
Uroš Fakuč
¤¤¤
Kislica sladoled, bel beluš, creme caramel, karameliziran beluš, metin drobljenec
Marko Pavčnik


Tip dokumenta JRE KULINARIČNI VEČER



Naša spletna stran uporablja piškotke, ki se naložijo na vaš računalnik. Ali se za boljše delovanje strani strinjate z njihovo uporabo?

Več o uporabi piškotkov

Uporaba piškotkov na naši spletni strani

Pravna podlaga

Podlaga za obvestilo je spremenjeni Zakon o elektronskih komunikacijah (Uradni list št. 109/2012; v nadaljevanju ZEKom-1), ki je začel veljati v začetku leta 2013. Prinesel je nova pravila glede uporabe piškotkov in podobnih tehnologij za shranjevanje informacij ali dostop do informacij, shranjenih na računalniku ali mobilni napravi uporabnika.

Kaj so piškotki?

Piškotki so majhne datoteke, pomembne za delovanje spletnih strani, največkrat z namenom, da je uporabnikova izkušnja boljša.

Piškotek običajno vsebuje zaporedje črk in številk, ki se naloži na uporabnikov računalnik, ko ta obišče določeno spletno stran. Ob vsakem ponovnem obisku bo spletna stran pridobila podatek o naloženem piškotku in uporabnika prepoznala.

Poleg funkcije izboljšanja uporabniške izkušnje je njihov namen različen. Piškotki se lahko uporabljajo tudi za analizo vedenja ali prepoznavanje uporabnikov. Zato ločimo različne vrste piškotkov.

Vrste piškotkov, ki jih uporabljamo na tej spletni strani

Piškotki, ki jih uporabljamo na tej strani sledijo smernicam:

1. Nujno potrebni piškotki

Tovrstni piškotki omogočajo uporabo nujno potrebnih komponent za pravilno delovanje spletne strani. Brez teh piškotov servisi, ki jih želite uporabljati na tej spletni strani, ne bi delovali pravilno (npr. prijava, nakupni proces, ...).

2. Izkustveni piškotki

Tovrstni piškotki zbirajo podatke, kako se uporabniki vedejo na spletni strani z namenom izboljšanja izkustvene komponente spletne strani (npr. katere dele spletne strani obiskujejo najpogosteje). Ti piškotki ne zbirajo informacij, preko katerih bi lahko identificirali uporabnika.

3. Funkcionalni piškotki

Tovrstni piškotki omogočajo spletni strani, da si zapomni nekatere vaše nastavitve in izbire (npr. uporabniško ime, jezik, regijo) in zagotavlja napredne, personalizirane funkcije. Tovrstni piškotki lahko omogočajo sledenje vašim akcijam na spletni strani.

4. Oglasni ali ciljani piškotki

Tovrstne piškotke najpogosteje uporabljajo oglaševalska in družabna omrežja (tretje strani) z namenom, da vam prikažejo bolj ciljane oglase, omejujejo ponavljanje oglasov ali merijo učinkovitost oglaševalskih akcij. Tovrstni piškotki lahko omogočajo sledenje vašim akcijam na spletu.

Nadzor piškotkov

Za uporabo piškotkov se odločate sami. Piškotke lahko vedno odstranite in s tem odstranite vašo prepoznavnost na spletu. Prav tako večino brskalnikov lahko nastavite tako, da piškotkov ne shranjujejo.

Za informacije o možnostih posameznih brskalnikov predlagamo, da si ogledate nastavitve.

Upravljalec piškotkov

Restavracija Pavus