KULINARIČNI VEČER

 

Dogodek, ki ga Laščani čakajo že od 1825!

 

V pivovarskem mestu kot je Laško, se tak dogodek enostavno mora zgoditi. Predstavili vam bomo popolnoma novo raven razmišljanja o pivu.

 

Chef Marko Pavčnik se je odločil, da ponovno v goste povabi enega od kuharskih mojstrov, ki ga navdušujejo. Z Bleda, natančneje iz Restavracije 1906  hotela Triglav, k nam prihaja Uroš Štefelin. Dva vrhunska chefa čaka izziv ustvarjanja jedi s pivom. Če vas zanima kakšno noto lahko pivo podari kulinaričnim užitkom, potem se nam pridružite

v petek, 15. marca, 2013 ob 19.00 uri.

Tokrat bomo ob izvrstni hrani seveda pili pivo Pivovarne Laško in iskali nove harmonije.

 

Rezervirajte pravočasno na 03 62 00 723 ali 051 614 664 ali info@pavus.si

Cena menija s šestimi hodi: 45,00€

Kdo je chef Uroš Štefelin?

Uroš Štefelin je oče dveh otrok in izvrsten chef t.i. nove slovenske kuhinje. Zadnjih nekaj let ustvarja v Hotelu Triglav na Bledu. Je del ekipe, ki je v samo 4 letih prenovljeni hotel Triglav dvignila na zares visoko raven. Restavracija 1906 je bila deležna veliko pozitivnih kritik s strani kulinaričnih kritikov. Kar pet sončkov v Nedelu, najvišja ocena v Mladini in zelo dobra ocena tudi na Siolu. Za svojo Kuharsko šolo v hotelu Triglav je ekipa prejela tudi nagrado Jakob za odličnost in kakovost v turizmu. V obrazložitvi komisije so zapisali: Prejemniki prvega Jakoba so z inovativnim projektom zadeli  bistvo sodobnih regionalnih in lokalnih kulinaričnih nagovorov v turizmu. Ti so usmerjeni k mladim med 9. in 12. letom starosti, torej k bodočim potencialnim turistom.

Začetki

Uroš Štefelin je svojo kuharsko kariero začel kot kuhar v Vili Bled in nadaljeval v Grand Hotel Toplice.Prvič je postal šef kuhinje v hotelu Astoria, restavracija ki deluje v okviru višje gostinske šole na Bledu in hkrati prevzel tudi vodenje restavracije na Blejskem Gradu.

Izobraževal se je med drugim tudi na stažu v Franciji, saj je kar nekaj mesecev preživel pri chefu Ericu Sapetu, ki je znan kot najboljši chef v Provansi. Na izobraževanju je bil tudi v italijanski restavraciji z dvemi Michelinovimi zvezdicami San Hubertus v Dolomitih.

Šele v Hotelu Triglav, pa je dobil priložnost zasnovati restavracijo čisto po svoje. S popolnoma prostimi rokami je končno lahko začel uresničevati svoje ideje v kulinariki.

Uroševa kulinarika

Uroš Štefelin se po navdih obrača v čas svojega otroštva, ko je v domači kuhinji dišalo po slovenskih jedeh iz ajde, rdeče pese, zelja, fižola, ko so pripravljali domače klobase in se sladkali s suhimi tepkami. Jedi in sestavine, ki ga spominjajo na otroštvo pripravlja na sodoben način, jih začini s filozofijo francoske in mediteranske kuhinje. Za njegovo kuhinjo je značilno prepletanje več okusov na enem krožniku, različne barvne kombinacije, uporaba svežih, lokalnih in sezonskih sestavin, domače zelenjave z vrta. Res posebni so njegovi naravni sladoledi iz ajde, buč, rdeče pese, kisle smetane... Velik poudarek pripisuje izgledu krožnikov, saj okušamo tudi z očmi.

Pivo dobro pozna

V svoji restavraciji je že večkrat pripravil kulinarični večer s pivi in prav zanimivo bo videti, kaj si bosta skupaj z Markom Pavčnikom zamislila za kulinarični večer v restavraciji Pavus – Grad Tabor Laško.

 

In kaj bosta za nas pripravila Uroš Štefelin in Marko Pavčnik?

Losos v marinadi piva, janeža in cimeta,
zemlja slada, ingver in hren
(M.Pavčnik)
 
File piranskega brancina,
testenine polnjene s škampi in porom,
škampova omaka,
krema muškatne buče,
koromač
(U.Štefelin)
 
Pečena in poširana račja jetra,
rdeče zelje z malinami,
karamelizirano jabolko,
malinova omaka
(U.Štefelin)
 
Kroparska žonta,
rdeča bohinjska polenta,
krompirjeva pena s trtufi,
brioš
(U.Štefelin)
 
Karamelizirana sveža panceta s pivom in karamelnim sladom,
solata, ostrige in tempura
(M.Pavčnik)
 
Tekoča eliksir paralina,
sladoled eliksirja in rjavega masla
Pena eliksirja in čokolade
Šiso bazilika in čokolada
(M.Pavčnik)

 

K vsakemu hodu bomo dodali še piva Pivovarne Laško:
Zlatorog, Club, Eliksir, Temno, Pšenično in tudi nefiltrirano
 
Oglejte si kratek posnetek s tega večera na povezavi:
http://www.tvlasko.si/index.php/iz-domacih-krajev/item/174-pavus.html

http://www.pivo-lasko.si/

http://www.facebook.com/pivovarna.lasko.3?ref=ts&fref=ts

http://www.facebook.com/pivovarna.lasko?ref=ts&fref=ts

http://www.hoteltriglavbled.si/

https://www.facebook.com/hoteltriglavbled



Naša spletna stran uporablja piškotke, ki se naložijo na vaš računalnik. Ali se za boljše delovanje strani strinjate z njihovo uporabo?

Več o uporabi piškotkov

Uporaba piškotkov na naši spletni strani

Pravna podlaga

Podlaga za obvestilo je spremenjeni Zakon o elektronskih komunikacijah (Uradni list št. 109/2012; v nadaljevanju ZEKom-1), ki je začel veljati v začetku leta 2013. Prinesel je nova pravila glede uporabe piškotkov in podobnih tehnologij za shranjevanje informacij ali dostop do informacij, shranjenih na računalniku ali mobilni napravi uporabnika.

Kaj so piškotki?

Piškotki so majhne datoteke, pomembne za delovanje spletnih strani, največkrat z namenom, da je uporabnikova izkušnja boljša.

Piškotek običajno vsebuje zaporedje črk in številk, ki se naloži na uporabnikov računalnik, ko ta obišče določeno spletno stran. Ob vsakem ponovnem obisku bo spletna stran pridobila podatek o naloženem piškotku in uporabnika prepoznala.

Poleg funkcije izboljšanja uporabniške izkušnje je njihov namen različen. Piškotki se lahko uporabljajo tudi za analizo vedenja ali prepoznavanje uporabnikov. Zato ločimo različne vrste piškotkov.

Vrste piškotkov, ki jih uporabljamo na tej spletni strani

Piškotki, ki jih uporabljamo na tej strani sledijo smernicam:

1. Nujno potrebni piškotki

Tovrstni piškotki omogočajo uporabo nujno potrebnih komponent za pravilno delovanje spletne strani. Brez teh piškotov servisi, ki jih želite uporabljati na tej spletni strani, ne bi delovali pravilno (npr. prijava, nakupni proces, ...).

2. Izkustveni piškotki

Tovrstni piškotki zbirajo podatke, kako se uporabniki vedejo na spletni strani z namenom izboljšanja izkustvene komponente spletne strani (npr. katere dele spletne strani obiskujejo najpogosteje). Ti piškotki ne zbirajo informacij, preko katerih bi lahko identificirali uporabnika.

3. Funkcionalni piškotki

Tovrstni piškotki omogočajo spletni strani, da si zapomni nekatere vaše nastavitve in izbire (npr. uporabniško ime, jezik, regijo) in zagotavlja napredne, personalizirane funkcije. Tovrstni piškotki lahko omogočajo sledenje vašim akcijam na spletni strani.

4. Oglasni ali ciljani piškotki

Tovrstne piškotke najpogosteje uporabljajo oglaševalska in družabna omrežja (tretje strani) z namenom, da vam prikažejo bolj ciljane oglase, omejujejo ponavljanje oglasov ali merijo učinkovitost oglaševalskih akcij. Tovrstni piškotki lahko omogočajo sledenje vašim akcijam na spletu.

Nadzor piškotkov

Za uporabo piškotkov se odločate sami. Piškotke lahko vedno odstranite in s tem odstranite vašo prepoznavnost na spletu. Prav tako večino brskalnikov lahko nastavite tako, da piškotkov ne shranjujejo.

Za informacije o možnostih posameznih brskalnikov predlagamo, da si ogledate nastavitve.

Upravljalec piškotkov

Restavracija Pavus