O nas

PAVUS

»Izzivu odpreti lastno restavracijo se nisva mogla upreti, saj je to vedno bila najina želja, ki je tiho tlela v nama in čakala na svoj trenutek. Potem pa je konec leta 2010 prišla pobuda Pivovarne Laško, da razmislimo o restavraciji na Gradu Tabor Laško, in s tem začetek pisane zgodbe Pavusa.«

Prijetne dišave so se izza sten restavracije začele prepletati 15. aprila 2011, ko smo javno odprli svoja vrata. Skozi kreativno kulinariko, sodobne kuharske tehnike in izbiro svežih lokalnih surovin Pavus tako ustvarjamo novo slovensko kuhinjo, izpod rok chefa Marka Pavčnika.

Naša filizofija:Lokalno in sveže skozi sodobne kuharske tehnike, katerim se gostje z užitkom prepustijo.

MARKO PAVČNIK

Marko Pavčnik (roj. 1980) je svojo profesionalno pot začel ravno na Gradu Tabor Laško, kot praktikant. Že zelo mlad je postal šef kuhinje v Dvorcu Impoljca, nadaljeval pa v Alminem domu nad Celjem. Kot »a la carte« kuhar je imel proste roke v hotelu Žonta (Šentjur), pomagal pri zagonu restavracije Žerjavček v Trzinu in kot vodja kuhinje delal v Hotelu Evropa (Celje).

Njegovo ustvarjalnost in uspeh odlikuje kar nekaj zlatih in srebrnih odličij na tekmovanjih Gostinsko turističnega zbora Slovenije, kjer ga je opazilo tudi Društvo kuharjev in slaščičarjev Slovenije. S povabilom v reprezentanco pa je prišlo še nekaj lepih rezultatov in uspehov.

Danes svojo pot uspešno nadaljuje tam, kjer jo je začel – na Gradu Tabor Laško, kjer vodi lastno restavracijo sodobne slovenske kulinarike, Pavus.

Že takoj prvo leto so našo Restavracijo Pavus prepoznali vodilni kulinarični ocenejavalci in nas uvrstili med najboljše restavraciji v Sloveniji (več na tej povezavi).

Kmalu so sledili tudi tuji ocenjevalci oz. zbiralci dobrih restavraciji kot so Gault Millau, Falstaff, ocena v reviji Feinscmeker in tako naprej. Sledilo je tudi stanovsko povabilo kolegov v društvo JRE, ki združuje 14 restavraciji v Sloveniji in več kot 300 v tujini. V tujini je zelo prepoznavna in je sinonim za kvaliteto in strastne chefe. Nekateri ji pravijo celo "čakalnica na Michellinove zvezdice".

Z nekaj sodelovanji v oddajah na RTV je Marko vzbudil pozornost tudi komercialne televizije POP TV: Naš chef Marko Pavčnik je 2 leti sodeloval kot strokovni komentator v priljubljeni TV oddaji Gostilna išče šefa (POP TV), grad pa je bil tudi prizorišče snemanja oddaje Skriti šef (POP TV).

Od leta 2011 je restavracija Pavus oz. naš chef Marko Pavus viden člen slovenske kulinarične scene, ki jo čaka lepa prihodnost, saj slovenska kulinarika postaja vedno bolj prepoznavna tudi v svetu. 

Ustvarjalci okusov:

v kuhinji: Marko Pavčnik, Mitja Mikloška, Elvis Vončina

v strežbi sommelierja: Damjan Leskovšek, Janez Štancer

administracija in podpora: Katja Pavčnik

 

Kaj pa o nas povejo drugi? Več na tej strani

http://www.pavus.si/sl/drugi-o-nas/

 

Več o Gradu Tabor Laško pa si lahko preberete na tej strani:

http://www.pavus.si/sl/grad-tabor-lasko/

 



Strinjam se z uporabo piškotkov

Uporaba piškotkov na naši spletni strani

Pravna podlaga

Podlaga za obvestilo je spremenjeni Zakon o elektronskih komunikacijah (Uradni list št. 109/2012; v nadaljevanju ZEKom-1), ki je začel veljati v začetku leta 2013. Prinesel je nova pravila glede uporabe piškotkov in podobnih tehnologij za shranjevanje informacij ali dostop do informacij, shranjenih na računalniku ali mobilni napravi uporabnika.

Kaj so piškotki?

Piškotki so majhne datoteke, pomembne za delovanje spletnih strani, največkrat z namenom, da je uporabnikova izkušnja boljša.

Piškotek običajno vsebuje zaporedje črk in številk, ki se naloži na uporabnikov računalnik, ko ta obišče določeno spletno stran. Ob vsakem ponovnem obisku bo spletna stran pridobila podatek o naloženem piškotku in uporabnika prepoznala.

Poleg funkcije izboljšanja uporabniške izkušnje je njihov namen različen. Piškotki se lahko uporabljajo tudi za analizo vedenja ali prepoznavanje uporabnikov. Zato ločimo različne vrste piškotkov.

Vrste piškotkov, ki jih uporabljamo na tej spletni strani

Piškotki, ki jih uporabljamo na tej strani sledijo smernicam:

1. Nujno potrebni piškotki

Tovrstni piškotki omogočajo uporabo nujno potrebnih komponent za pravilno delovanje spletne strani. Brez teh piškotov servisi, ki jih želite uporabljati na tej spletni strani, ne bi delovali pravilno (npr. prijava, nakupni proces, ...).

2. Izkustveni piškotki

Tovrstni piškotki zbirajo podatke, kako se uporabniki vedejo na spletni strani z namenom izboljšanja izkustvene komponente spletne strani (npr. katere dele spletne strani obiskujejo najpogosteje). Ti piškotki ne zbirajo informacij, preko katerih bi lahko identificirali uporabnika.

3. Funkcionalni piškotki

Tovrstni piškotki omogočajo spletni strani, da si zapomni nekatere vaše nastavitve in izbire (npr. uporabniško ime, jezik, regijo) in zagotavlja napredne, personalizirane funkcije. Tovrstni piškotki lahko omogočajo sledenje vašim akcijam na spletni strani.

4. Oglasni ali ciljani piškotki

Tovrstne piškotke najpogosteje uporabljajo oglaševalska in družabna omrežja (tretje strani) z namenom, da vam prikažejo bolj ciljane oglase, omejujejo ponavljanje oglasov ali merijo učinkovitost oglaševalskih akcij. Tovrstni piškotki lahko omogočajo sledenje vašim akcijam na spletu.

Nadzor piškotkov

Za uporabo piškotkov se odločate sami. Piškotke lahko vedno odstranite in s tem odstranite vašo prepoznavnost na spletu. Prav tako večino brskalnikov lahko nastavite tako, da piškotkov ne shranjujejo.

Za informacije o možnostih posameznih brskalnikov predlagamo, da si ogledate nastavitve.

Upravljalec piškotkov

Restavracija Pavus