Aktualno
Ker nam jesen postreže z najbolj dišečo gomoljiko, ji bomo v restavraciji Pavus namenili pozornost cel vikend in celoten menu. Začnemo v petek, 29. novembra, do sobote 30. novembra 2024
Skupaj bomo raziskovali umetnost priprave svečanega decembrskega menija. Skrivnost je seveda v predpripravi..
Napovedujemo kar nekaj dogodkov v prihodnjih mesecih: Martinov teden, Vikend tartufov, veganski vikend.. preberite več tukaj.
Z veseljem in navdušenjem sporočamo, da nam je Michelinov kulinarični vodič po restavracijah podelil 1 zvezdico. Preberite več o podelitvi, poglejte prejem in izjave...
Podarite doživetje! Kulinarično doživetje v grajskem ambientu ali kuharski tečaj z Markom Pavčnikom
Hitro in enostavno do darila v vaš e-predal ali po pošti.
Pavus, bogastvo okusov, mavrica vonjav in paleta barv, ki presenetijo in navdušujejo. Lokalno, sveže in sodobno je naša inspiracija, ki nas vodi v kuhinji.
Chef
Marko Pavčnik
Marko Pavčnik (roj. 1980), slovenski kulinarični divjak z dušo. Kuharski samouk, ki predstavlja enega najvidnejših kreatorjev slovenske kuhinje. Svojo profesionalno pot piše, kjer jo je kot mlad kulinarični navdušenec začel - na Gradu Tabor Laško.
Naša filozofija je skozi lokalno nabrane surovine s sodobnimi kuharskimi tehnikami pričarati gostom nepozabne kreacije. Ustvarjamo novo slovensko kuhinjo na meji med mestom in naravo, za srednjeveškim obzidjem se dviga Grad Tabor.
Kulinarična divjost je zveza, ki nas opiše. Svojo strast do kulinarike kreiramo na svojevrsten, a sodoben način. Preplet domače narave in divjina gozda so navdihi, ki skozi barve, teksture in okuse očarajo.
Z organizacijo dogodkov vam bomo v restavraciji Pavus pričarali nepozabne občutke in spomine. Presenetite svoje prijatelje. Razvajajte jih z lokalnimi, svežimi specialitetami in moderno slovensko kulinariko.
Vinoteka
Pavus vinoteko sestavljajo skrbno izbrana lokalna in globalna vina. Vinska karta šteje približno 150 etiket. Vsaka steklenica vina je zgodba zase, a skupaj z našimi kulinaričnimi kreacijami pišemo zgodbo prihodnost.
Žganjeteka
Naša posebnost so tudi izvirna in posebna ponudba žganj slovenskih in tujih žganje-kuharjev. Ob vrhunski kulinarični izkušnji, kozarcu vina, se prileže tudi šilce žganja.
Kulinarika
Kulinarična divjost je zveza, ki nas opiše. Svojo strast do kulinarike kreiramo na svojevrsten, a sodoben način. Preplet domače narave in divjina gozda so navdihi, ki skozi barve, teksture in okuse očarajo.
Nagradite sebe in svoje bližnje
Ko vstopite v mističen Grad Tabor Laško, vam ekipa restavracije Pavus obljublja divjo, estetsko doživetje. Raznovrstni degustacijski meniji v sozvočju letnih časov. Nikakor ne pozabimo na domače mlečne kruhke, niti na ekološko pridelano zelenjavo, navdušenje pa dosegamo z nenavadnimi cvetovi, brsti ali divjaškimi plodovi.
Lokalno in divje
Surovine pridobivamo od lokalnih pridelovalcev hrane ali pa se kar sami odpravimo na sprehod v bližnji gozd, kjer z gozdnimi plodovi in darovi narave ustvarjamo kreacije, ki premagajo običajnost. Narava je naša inspiracija.
Kdo smo
Naša filozofija je skozi lokalno nabrane surovine s sodobnimi kuharskimi tehnikami pričarati gostom nepozabne kreacije. Ustvarjamo novo slovensko kuhinjo na meji med mestom in naravo, za srednjeveškim obzidjem se dviga Grad Tabor.
Bodite vedno obveščeni!
Naročite se na naše kulinarične novice in ničesar ne zamudite.